Salam

Wednesday, March 3, 2010

Orang yang alim.



Jadilah saperti orang yang alim.
Orang yang alim
ialah orang yang berterima kasih
apabila diberitahu tentang kesilapan-nya.
Waallahu a'alam.

Thursday, January 14, 2010

Hamba Allah


Saya ini hamba Allah SWT.
Saya miskin dan hina.
Alhamdullilah.

I am from Malaysia.


I like to be unknown when around,
and unnoticed when not around.
There are many times however,
I do not get what I like.

I am a Muslim




I am not a terrorist.

But I do know who they are.


Friday, November 20, 2009

Web Kena Block?

Assalamulaikum ...

Web Kegemaran Anda Kena Block Ke? .. Bawah nie saya ada beberapa program ... Klik program tu then surf macam biasa..

Saya sertakan 2 jenis format satu berbentuk zip dan lagi satu boleh terus execute... file nya kecil senang disimpan didalam Pendrive/Thumdrive...

Cuba ultrasurf versi baru u96 cuba dulu lepas tu tolong bagi feedback saya nak tahu perkembangan pada yang telah memakai u96 ni ...

Cara Kedua

Masuk web http://www.proxness.com/

Cara Ketiga

Surf ikut web http://www.bypassfirewallnow.com/

Cara Keempat

Klik ---> Hide My Ass

cara keempat ini ada arahan kat sana sila study sikit ...
tak susah anda hanya perlu ikut arahan sahaja...
cara keempat nie satu sahaja saya nak pesan...
tolong jangan buat perkara yg dikemarahi orang.


Salam

Thursday, September 10, 2009

Untuk renungan semua,

Untuk renungan semua,

Siapakah orang yang sibuk ?
Orang yang sibuk adalah orang yang tidak mengambil berat akan waktu solatnya
seolah-olah ia mempunyai kerajaan seperti kerajaan Nabi Sulaiman a.s

Siapakah orang yang manis senyumannya?
Orang yang mempunyai senyuman yang manis adalah orang yang ditimpa musibah lalu
dia kata "Inna lillahi wainna illaihi rajiuun." Lalu sambil berkata,"Ya Rabbi
Aku redha dengan ketentuanMu ini", sambil mengukir senyuman.

Siapakah orang yang kaya?
Orang yang kaya adalah orang yang bersyukur dengan apa yang ada dan tidak lupa
akan kenikmatan dunia yang sementara ini.

Siapakah orang yang miskin?
Orang yang miskin adalah orang tidak puas dengan nikmat yang ada sentiasa
menumpuk - numpukkan harta.

Siapakah orang yang rugi?
Orang yang rugi adalah orang yang sudah sampai usia pertengahan namun masih
berat untuk melakukan ibadat dan amal-amal kebaikan.

Siapakah orang yang paling cantik?
Orang yang paling cantik adalah orang yang mempunyai akhlak yang baik.

Siapakah orang yang mempunyai rumah yang paling luas?
Orang yang mempunyai rumah yang paling luas adalah orang yang mati membawa
amal-amal kebaikan di mana kuburnya akan di perluaskan saujana mata memandang.

Siapakah orang yang mempunyai rumah yang sempit lagi dihimpit?
Orang yang mempunyai rumah yang sempit adalah orang yang mati tidak membawa
amal-amal kebaikkan lalu kuburnya menghimpitnya.

Siapakah orang yang mempunyai akal?
Orang yang mempunyai akal adalah orang-orang yang menghuni syurga kelak kerana
telah mengunakan akal sewaktu di dunia untuk menghindari seksa neraka.

Siapakah org yg KEDEKUT ?
Orang yg kedekut ialah org yg membiar atau membuang email ini begitu sahaja,
malah dia tidak akan menyampaikan pula pada org lain.

Sebaik-baik manusia itu adalah mereka yang memberi manafa ' at kepada manusia
lain...

Salam.


Welcome to my blog.

Berzanji Online